Veel vragen? Veel antwoorden!

Wanneer is de beste periode om hout of pellets te kopen?
De goedkoopste periode om uw voorraad in te slaan loopt van mei tot en met augustus. Jaarlijks plannen we acties die het nóg interessanter maken om tijdens de zomermaanden uw voorraad in te doen. In 2022 was dit uitzonderlijk niet het geval.

Hoe wordt de prijs berekend?
Voorheen verrekenden we de vervoerskost in de prijs van het aantal palletten en was er dus geen sprake van leveringskosten...
Door de steeds groter wordende vraag van ook steeds verdere locaties én ons breder wordend assortiment, was dit niet meer bij te houden. We hebben daarom ook een aantal nieuwe teamleden aangeworven en verder geïnvesteerd om thuisleveringen zo vlot mogelijk te laten verlopen, zowel voor onze klanten als voor onszelf.
Dit klakkeloos meerekenen in de prijs van het product vinden wij niet eerlijk, daarom rekenen we de prijs van de complete verwerking nu afzonderlijk in 1 forfait volgens regio, op de totale bestelling. U ziet daarmee klaar en duidelijk de prijs van het gewenste product en de verwerkingskosten van uw levering afzonderlijk gerekend. Waarom volgens regio? Het inladen en uitladen neemt evenveel tijd als er 1 of 5 per bestemming besteld worden, enkel de tijd door de afstand maakt het verschil. Ook kilometerheffing is een mogelijke verwerkingskost die invloed kan hebben op het bepalen van uw verwerkingskost. Er kan overigens wel samen aangekocht worden om de kost te verdelen, maar dit geldt enkel voor 1 losplaats (stilstand vrachtwagen). Meerdere losplaatsen binnen een straal van 1km kunnen ook samenkopen met een voordeligere leveringskost, contacteer ons voor meer info.

 

Onze oprit of voortuin ligt vol kiezelsteentjes, gras, oneffenheden, of er is een drempel of dorpel waar een gewone transpallet niet over kan, kan je toch makkelijk de pallet naar de plaats waar ik wil brengen?
We gaan al het mogelijke uit de kast halen om uw pallet te plaatsen waar u dat wilt. We beschikken over een mini-kooiaap, daarvoor hebben wel een doorgang nodig van +/- 1,8 meter breed om te passeren zonder breuken. We kunnen over gras of andere zachtere ondergrond, kiezel (gravé), opstandjes (max 20cm) en plaatsen uw pallet waar u hem wenst. Let op, wij zijn niet aansprakelijk als er toch derdenschade wordt aangebracht door de wens van de klant, onmogelijke situaties zullen we weigeren, en zakken afzonderlijk lossen of naar boven dragen is niet in onze dienst inbegrepen.

 

Kan ik achteraf betalen met overschrijving?
Indien particulier: neen. U hebt de keuze tussen betaling bij bestelling (online) of betaling bij levering. Bij de levering kan u ook cash betalen en onze chauffeur heeft ook een mobiel bancontact toestel bij waar alle bankkaarten op kunnen aanvaard worden. Voor klanten met BTW nummer die een factuur wensen, kan na optie "betaling bij levering" vermeld worden bij notities tijdens het afronden van de bestelling, waarna wij zullen contact opnemen. Onze standaard betalingsvoorwaarde is contant. 

 

Kunnen we betalen met ECO-cheques?
Enkel producten met ECO-label kunnen betaald worden met ECO-cheques. Al onze houtsoorten, pellets en bepaalde houtskool en soortgelijke zijn voorzien van dit label. Deze betalingsmogelijkheid is enkel mogelijk bij afhaling of levering, u kan zowel met papieren cheques als elektronische cheques betalen. We aanvaarden tot max. € 250 ECO-cheques per bestelling!

 

Kunnen we een halve pallet laten leveren?
Neen, halve palletten bestaan niet. Maar als u toch minder wenst dan een volle pallet, dan dient u de prijs per stuk onder de rubriek "afgehaald" te selecteren met een minimum van 35 stuks van hetzelfde artikel (zakken, pakken, bidons, dozen,..)

 

Is er waarborg op de pallet zelf bij pellets?
Neen. Sommige types liggen op een EURO-pallet, in dit geval vragen we de klant deze opzij te houden voor omruiling bij de volgende levering, of om deze zelf terug te bezorgen indien mogelijk. Voor een bigbag is er echter wél een waarborg van 10 euro.

 

Wij plaatsten een bestelling. Hoe verloopt het nu verder?
We organiseren onze planning aan de hand van uw vermelde dagen en de regio, via onze online agenda zal u een mailtje ontvangen met de ingeplande datum. De avond vooraf bellen we op om verder af te spreken.

 

De chauffeur haperde met de pallet bij het maneuvreren tot de gewenste plaats. Bent u verzekerd voor de gemaakte schade?
Ja, wij zijn uiteraard verzekerd voor dergelijke zaken. De mogelijkheid tot aflevering op bijzonder verzoek van de klant wordt beoordeeld door de chauffeur, beoordeelt hij dit als een risico en wil de klant het toch proberen, dan is dit volledig op verantwoordelijkheid van de klant en zijn wij niet aansprakelijk voor schade.

 

Vuile ruit? Slechte verbranding?

Neen, bij ons bestaan geen slechte pellets. Er kunnen veel andere oorzaken zijn hiervoor… zie hieronder.

 

 

Toon Degrauwe bv

Roeselaarsestraat 335
8870 Izegem
BTW-nummer: BE0872.653.273
051 30 08 91
admin@brandstoffentoon.be